You are hereBoonhil

Boonhil


By dommeled - Posted on 21 January 2011

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
09 Oct 19 leden Boonhil 59 KM
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1133 Regen 11 C Z 4

DAPPERE MANNEN (of dwazen....)

8.00uur: De wekker gaat in huize van Dommele op de plaat. Ik luister aandachtig maar hoor geen getik van de regen of gesuis van de wind. Dat is op zich een goed teken. Maar dat zegt uiteraard nog niets! Ik sta op en kijk naar buiten om te constateren dat de wegen helaas gewoon nat zijn. Het kan dus nog alle kanten op met het wel of niet doorgaan van de clubrit van vandaag.

 Gisterenochtend had ik hetzelfde ritueel al en keer gevolgd en dat leidde uiteindelijk tot het niet rijden van de Limburgrit, de laatste zaterdagrit van dit seizoen in het uiterste zuiden van ons land. Daar had ik nog steeds een lichte kater van zodat ik er vandaag op gebrand was om sowieso van start te gaan.

 Terug naar deze zondagochtend. Ik loop de trap af naar beneden en zet de computer aan. Nederlands populairste weersite zal uitkomst moeten brengen op de vraag: wat voor weer krijgen we deze ochtend! Een blik op onze site leert me dat Jan Kees blijkbaar al de conclusie heeft getrokken dat het kan! Ik even blij…. Maar daarna leert Buienradar me dat het eigenlijk hopeloos is. Vanaf 9.30 uur zal een zeer uitgebreide regenzone over West Brabant trekken met langdurige regenval. De intensiteit is miniem maar nat zullen we er zeker van worden.

  Maar goed, mijn broer is al onderweg en ik besluit om het gewoon ouderwets te doen, dat wil zeggen, gewoon naar de Kajuit gaan en wanneer we met 10 of meer personen zijn is het een geldige clubrit! Tot mijn verbazing, maar ook blij verrast zie ik dat René Koole ook aan de start staat! Zijn eerste clubrit sinds begin april!! Uiteindelijk staan we er met zijn 14-en en dat is ruim voldoende! Rob Franken bestuurt de bus van Hermes Fietsplus en dus 15 man totaal op de presentielijst voor vandaag. Ook Hylke, René v D, René P en Jan Haverhoek komen daar nog bij als de Bikkels van Limburg! Zij hadden immers de zaterdag gereden. Zij wel!

 Even na negenen vertrekken we pas omdat Jan Kees problemen heeft met zijn reserve fiets. De crank loopt zwaar en er moet wat kruipolie aan te pas komen om het soepel te krijgen. Het is nog steeds droog en het wolkendek is nog niet eens zo heel dik. Ze ziet er op het eerste gezicht niet dreigend uit! Via Vredenrust rijden we naar Moerstraten en Welberg. Onderweg zien we wat groepjes fietsers rijden die blijkbaar meedoen aan een toertocht. We zien in ieder geval op diverse plekken pijlen hangen. Erg druk is het niet maar dat is op zich niet zo gek gezien de weersomstandigheden. 

 Na een half uur begint het dan zoals voorspeld wat te druppelen. Niet dat we nu in een keer helemaal nat worden maar het valt gestaag. Op kop houdt Adri zoals we gewend zijn het tempo lekker strak. De wind is trouwens ook strak uit zuidelijke richtingen. Met modder en andere troep op de weg valt het gelukkig reuze mee. Waarschijnlijk is de meeste zooi er al afgespoeld tijdens de vele hoosbuien in de afgelopen dagen. 

 Na halverwege zie je dat bij een paar leden de vermoeidheid toeslaat. Af en toe moet er even een duwtje bij en een aantal keer moet er vooraan even afgeremd worden omdat al te enthousiaste koprijders de teller te hoog opjagen. Toch gaat het allemaal gemoedelijk en zit de stemming er goed in! Bij Kruisland slaan we niet linksaf de polder in maar rijden we rechtstreeks door dit dorp op weg naar Roosendaal. De lus richting de Boonhil laten we links liggen en feitelijk rijden we nu dus het ouderwetse rondje Kruisland, lengte 55 km!

 Ondertussen moet chauffeur Rob voor het eerst stoppen omdat Berry een lekke band heeft. Hij was er niet te rouwig om omdat het voor hem soms al te hard ging. In kort overleg met Jan en Renzo besluiten we om gezamenlijk terug te fietsen. Omdat het regent wordt er ook geen finale gereden, dit tot teleurstelling van onze clubkampioen Lars. Maar volgens mij begreep iedereen wel deze ingreep. Niet dat begrip altijd leidt tot rust want het kost vanaf nu de nodige moeite om het tempo onder controle te houden. Zo rijdt Paul een tijdje voor de groep uit.

 Inmiddels is ook de tweede lekke band van de dag een feit. Jan Kees zijn voorband staat leeg en voor hem is dat het teken om af te slaan, de kortste weg terug naar Roosendaal. Uiteraard werd er nog even gesprint achter de Tol. Dit is binnen onze TC nu eenmaal niet tegen te houden. Ik besluit me niet te mengen in de sprint. Ook Charl denkt er hetzelfde over en samen slaan we gade hoe blijkbaar Frenk voor Lars als eerste over de streep gaat. Voor des keijzers baard overigens, maar dat terzijde…..

 De meesten slaan snel daarna af en gaan op huis aan. Met een man of zeven gaan we koffie en thee drinken bij Corné. Hij was al op de hoogte gebracht van het feit dat we vandaag wat eerder terug zouden zijn. We zijn wel nat geregend maar echt vuil zijn we gelukkig niet geworden. NA wat napraten gaat iedereen zijn eigen weg. Op de Boulevard is dan alles gereed voor de Havenloop van Spado die om 13.00 van start zal gaan. Hopelijk hebben zij wat beter weer dan wij….

Daan