You are hereFijnaart

Fijnaart


By dommeled - Posted on 21 January 2011

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
02 Oct 34 leden Fijnaart 91 KM
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1132 Zonnig 24 C geen wind 1

 Het verhaal van deze rit zou kort kunnen zijn. Prachtig weer, al veel over gesproken en dus niets aan toe te voegen dan een mooie. afwisselende fietstocht door westelijk Brabant!

 Zo ik het kan tellen vertrekken we met 32 clubleden en een aantal meefietsende belangstellenden zoals Kees Simonis en Ludo Vriens. Ik zag nog een paar mij onbekende gezichten maar die ken ik niet bij naam, naar verluidt o.a. een neef van Frank Tack.

 Voordat we vertrekken wissel ik nog m'n achterwiel want blijkbaar is de body in m'n achternaaf nu echt "overleden" en trap ik om de 10 meter in 't luchtledige. Sommigen adviseren mij nog regelmatig niet te zwaar te trappen maar dit is wel wat overdreven.... Dus daarom maar gebruik gemaakt van het achter wiel dat ooit door Peter Schijven beschikbaar is gesteld. Peter, ik heb er prima op gereden vandaag! Ik neem me alvast maar voor deze week toch maar even actie te ondernemen om de volgende keer zélf met een goed achterwiel te rijden....

 Onder leiding van Joop en Bas rijden we gezwind de stad uit richting Moerstraten waar Jan Kees en Rob Naenen aansluiten. In de Prinsenlandpolder rijden we  "Rundum de Derriekreek", deze stroomt van noord naar zuid tussen de eerste en de tweede kruisweg. Kunt u 't volgen? In elk geval wel de collega TC die daar kennelijk een wedstrijdje in clubverband aan t rijden is met in hun midden hun eigen Lars in kampioenstrui...

 Via Dinteloord en de Slobbegorsedijk rijden we naar de door Adri vooral geliefde  "Secteur Pave", de kasseien van de Appelaarseweg. Een strook van een goede 2 km denk ik. Adri en Rene rijden zo hard mogelijk om 't eerste 't bordje Fijnaart te bereiken. Ik kies zelf voor de iets minder lastige klinkers aan de rechterkant van de weg. M et een mannetje of 12 bereiken we Fijnaart en wachten we even op de rest. Onder aanvoering van Corrie rijden we Fijnaart weer uit en rijden we over de opgedroogde modder, natuurlijk met Corrie vooraan, in de richting van Stampersgat en via Oud Gastel en Vroenhout naar Nispen.

 De finale laat een grote groep liefhebbers zien en het is Daan die de trein in gang trekt. Ik neem me voor zo goed mogelijk voorin het keerpunt van de Vleet te nemen om daar niet meteen in het laatste wiel terecht tekomen. Het doet me op dat moment enorm pijn, ik heb niet echt dé macht zal ik maar schrijven. Ik kan nog net in 't laatste wiel van Richard aansluiten en vervolgens weer naar voren opschuiven. Een trio met Johan, Charl en Lars, hopend op een succesvolle vlucht maar tevergeefs, rijdt even vooruit op de schouwenbaan. Jan Kees is bijzonder actief en gooit er regelmatig een versnelling uit om zich dan vervolgens weer tot bijna achterin de groep terug te laten zakken.

 Op 't fietspad naar Wouw rij ik even naar voren om in elk geval een paar meter kopwerk te doen en lanceer daarmee opnieuw een versnelling van Jan Kees die opnieuw niet tot een succesvolle vlucht leidt. Op de westelaar is er weer een poging van Johan, die telkens hard wegrijdt, even consolideert en dan weer teruggepakt wordt. Perry probeert nog tevergeefs Johan's achterwiel te bereiken maar slaagt daar niet in.

 En zo rijden we met de complete groep naar de Wouwse Tol. Het tempo stokt af en toe maar ik moet soms echt harken om erbij te blijven maar gelukkig slaag ik daar ook in, ik overweeg nog een demarrage op 1 kilometer van de streep maar ik heb er dan totaal de kracht niet meer voor. Lars doet ook nog een poging maar komt nauwelijks los en zo krijgen we een massasprint die ditmaal Charl de overwinning brengt. Voor de plaatsen 2 en 3 doe ik graag een beroep op iemand van de anderen, ik heb 't niet meegekregen. Ik weet slechts dat iemand van Pattex voor me zat en dat ik met een uitgebluste Lars als voorlaatste en laatste over de streep kwam.

Van enkele C, B, whatever, hoorde ik dat in de laatste kilometers een lange vlucht van Corrie nog teniet gedaan werd en dat Roy Meerstra, geintroduceerd in onze TC door Frank Tack, alert reageerde op een aanval van Mark de Kok en voor good old, hij was er weer eens, Piet Suijkerbuijk, als eerste de streep passeerde!

 

Frank, graag je commentaar!

 

En nog dit: op dinsdag en donderdag zijn er trainingsritten op de Borchwerf. Ik vernam dat in elk geval Rene en Lars daar a.s. dinsdag heen gaan, deze training is voor het behoud of anders het verbeteren van je snelheid echt een optie!

 

Zelf wil ik deze week, woensdag 5 oktober, nog eenmaal vanaf 1800 uur vanaf de Kajuit vertrekken voor de woensdagavondtraining. Er zijn nog enkele andere belangstellenden dus als het weer goed is, of in elk geval droog, rij mee!

Indien mogelijk zet dan voor de zekerheid verlichting op je fiets. En Jan Kees, laat 't even weten als je ook komt dan ga ik die middag even extra rusten en op tijd warm rijden.....

 

Reinier Goosens