You are hereJaVaDo Rit

JaVaDo Rit


By Rob Naaijkens - Posted on 30 August 2010

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
05 Sep 20 leden 80 KM
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1035 Zonnig 17 C ZO 2

Trappen voor zure zult

 

Met dit verslag wordt een einde gemaakt aan een "bombardement" om zoveel mogelijk clubleden over te halen om deel te nemen aan de door Elektroleverancier Jan van Dorst gesponsorde tocht vanuit het college van Rouwmoer te Essen-Hoek. 

 

Het was 't meer dan waard want met 19 fietsende leden en 1 in de volgwagen wordt bevestigd dat de animo om aan een activiteit als deze deel te nemen de weerzin om vroeg in de ochtend op te staan groter is! Deelname in 2011 is wat mij betreft weer zeker en vast!

Tegen 7 uur verzamelen de meeste deelnemers zich aan de Olympialaan om van daaruit naar het Collega van Rouwmoer te fietsen. Met een lekker tempo komen we daar tijdig aan en vissen kort voor aankomst Walter op die toch heeft besloten vandaag mee te rijden. In de "Olympische" sportzaal vullen we onze briefjes ten behoeve van de ongevallenverzekering in en na een kop koffie begeven we ons naar de start. Na de toch enigzins tegenvallende prestatie in 2009 heb ik via diverse kanalen andere clubleden opgeroepen dit jaar als ritkapitein te fungeren en dus de snelheid te bepalen. Niemand reageerde echter op deze oproepen en dus had ik me afgelopen week al met behulp van de hectometerpaaltjes op de zeeuwse weg voorbereid waarbij me bleek dat in mijn fietsomputer slechts een geringe afwijking zat.

 

 

 

 Wat nu, wat nou? Ik houd 't hoofd koel.

 

Het lukt me telkens om precies het gemiddelde nabij de controles op 32 te houden. In het begin wat harder en dan langzaam afzakken omdat je ook rekening wilt houden met veel bochten waardoor je gemiddelde ook weer afneemt. 

 

En bovendien houd ik 't hoofd koel.

Richard volgt ons trouwens vandaag in de bus van Jan Hermes Fietsplus en ziet door de snelheid vooraan (meestal tussen de 33 en 35 per uur) achteraan toch wel enkele leden moeite krijgen met het tempo. Vooraan merk ik daar niets van en nu 't weer lekker fris is voel ik me daar meteen beter bij in tegenstelling tot de afgelopen weken. Ik doe met vooral Rene, Lars en Ruben het meeste kopwerk (sorry als ik iemand vergeet) en kan na elke bocht hard aanzetten ook omdat veelal Wally hiertoe wat inspirerende kreten laat horen...

In het laatste deel voer ik het tempo op tot een gemiddelde van tegen de 33 per uur met de wetenschap dat we voor en na Nispen wat bochten, een oversteek en een spoorwegovergang voor onze trappers krijgen. Dat werkt goed want als we de Ouwerveldenweg oprijden hebben we een gemiddelde van 32,2! Toch temper ik nog een beetje omdat we nu toch de finish naderen. Sjel verbeeld zich dat hij even voorop rijdt in de A-finale en is daar ook mee weg! En zo rijden we tegen half elk weer het terrein van het College van Rouwmoer op en zetten we ons een de voor ons gerserveerde lange tafel, doen we ons tegoed aan de besmeerde boterhammen met kaas (wat is er mis met corned beaf?) en mosterd. De zure zult blijft opnieuw achterwege.

 

 

 

Ondertussen is men toe aan de traditionele tombola lees verloting. Ooit kon je een veelheid aan prijzen winnen, meestal beschikbaar gesteld door de hoofdsponsor Jan van Dorst. De tombola is nu zeker de moeite waard met de verloting van waardebonnen, ooit ging ik zelf met een elektrische barbeque naar huis maar toen ik die aansloot knalde meteen de aardlek thuis eruit.... Ik overwin mijn twijfel en neem toch uit solidariteit 6 loten. De meeste prijzen gaan echter naar de club met het laagste gemiddelde: Audax met onder andere Arnold van Tilburg, tot enkele jaren geleden nog kledingsponsor en ook dit jaar nog sponsor van onze ATB-tocht.

Theo van Thillo gaat vervolgens over tot de bekendmaking van de definitieve uitslag. Hoewle een aantal teams gelijk eindigen stijgen we nog wat in de lijst want na de laatste controle noteerden we een verschil van slechts 4 seconden, te langzaam in dit geval! We worden uiteindelijk 9e dus een prima prestatie afgezet tegen die van 2009! Of in de woorden van Theo van Thillo: de mannen van de Markies zijn ermee zeer content! En zo is dat! Ik houd 't hoofd koel.´╗┐

 

De eindwinst gaat dit jaar naar de organisaerende vereniging de Hoekse Trappers die deze winst delen met de Meeuwvrienden uit Essen. De winstpremie wordt nog aangevuld door een bijdrage van de plaatselijke drankenhandel in de vorm van 6 liter bier welke nog op een komende zondag door beide clubs zal worden genuttigd!

 

Zo verlaten we dan de sportzaal om ons weer per fiets naar Bergen op Zoom te begeven in een lekker gesapig tempo wat maar net boven 't gemiddelde van de JaVaDo-rit lag, iets van 36 km/uur. We hebben ook niet gesprint maar Rene kwam er puur toevallig als eerste overheen.

En tenslotte: veel dank en waardering voor de organiserende vereniging "de Hoekse Trappers"!

 

Reinier Goosens´╗┐