You are hereLange tijdrit

Lange tijdrit


By dommeled - Posted on 21 January 2011

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
21 Aug 22 leden Lange tijdrit 94 KM
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1126 Licht bewolkt 25 C Z 4

EINDELIJK ZON EN EEN STRALENDE WINNAAR!!

 

 Na weken van herfstweer vandaag eindelijk weer eens de zon boven ons hoofd tijdens een clubrit! Maar wel stond er een stevig windje uit het zuiden zodat we tijdens onze lange tijdrit goed aan de bak moesten om een mooie tijd neer te zetten. Voor velen bleek die wind net teveel van het goede zodat er niet zoveel persoonlijke records gesneuveld zijn!

  Om negen uur hadden zich 22 leden verzameld bij de boulevard. Op zich niet zo heel veel maar ik was blij dat we in ieder geval de kaap van 20 hadden genomen want anders wordt het wel een heel beperkt feestje! In een gestaag tempo reden we naar het startpunt van de tijdrit onder één van de bruggen over het Schelde-Rijn kanaal. Hier stond Richard van Gils al op ons te wachten. Onze vaste tijd waarnemer Arthur ging vandaag naar het strand zodat Richard de honneurs waarnam. Alleen had hij de middelste brug uitgekozen. Aangezien dat dit de spoorbrug is, was het om het kwartier een herrie van jewelste als er een trein over de ijzeren kolos heen denderde onder een hels kabaal!

 Allereerst werden de namen genoteerd en kon iedereen aangeven of hij of zij één of twee rondjes wilde rijden. Vervolgens werd de startvolgorde voorgelezen en weldra ging Robbert van Veen als eerste van start, niet omdat hij zo'n lage ranking had, maar meer omdat hij helemaal nog geen ranking had! Piet van Egeraat zou als laatste starten omdat hij deze keer de enige was die koos voor één rondje, dit ivm een onwillig been.

 Onderweg kon iedereen ervaren dat er toch best een stevig windje stond. Vooral de eerste brug omhoog en daarna het lange stuk langs het spuikanaal was pittig en zakte het gemiddelde soms drastisch! Het tweede gedeelte van het rondje aan de oostzijde van het kanaal hadden we wind merendeels in de rug. De wegen hier zijn echter wel smal en sommige bochten onoverzichtelijk. Als er dan ook nog een fors landbouwvoertuig de complete breedte nodig heeft is het soms goed opletten geblazen. Ook was het behoorlijk druk op en rond ons parcours en menig lid heeft hier ook daadwerkelijk last van gehad.

 Na een goed uur was iedereen weer binnen en constateerden we dat alles vlekkeloos was verlopen. De tijdwaarneming was prima gegaan met hartelijke dank aan Richard en ook waren er geen lekke banden of ander ongemak. Het was al heel snel duidelijk dat vandaag Johan den Boer onwaarschijnlijk hard had gereden. Hij heeft maar liefst 5 voor hem gestarte leden ingehaald en won met duidelijk verschil ten opzicht van de winnaar van vorig jaar Rob Naaijkens, en dat terwijl die toch ook niet misselijk gereden had! René werd derde. De volledig uitslag wordt hier zsm bij gezet.

Daan van Dommele.