You are hereAnna-Jacobapolder

Anna-Jacobapolder


By dommeled - Posted on 21 January 2011

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
14 Aug Anna-Jacobapolder 72 KM RiniBroo
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1125 Zwaar bewolkt 17 C ZW 2

Zo rond de klok van acht uur wordt vanuit het oosten (door Jan Kees)  de discussie m.b.t. het wel of niet doorgaan van de rit en in wat voor vorm wordt opgestart. De uren ervoor was er een langdurige regenbui die vanuit het westen over Nederland trok en het leek niet voor 10 uur droog te worden.
Daar ik niet wist wie er van het bestuur beschikbaar waren verzond ik alvast maar een berichtje aan Renzo en Ludy met het aanbod dat ik dan nog wel het e.v.t. besluit op de site kon zetten. Uiteindelijk blijken ook Daan en Rene weer terug van vakantie te zijn en is op basis van de best beschikbare en betrouwbare info besloten de rit doorgang te laten vinden. Het verlossende bericht:

 

Na kort overleg met de voorzitter besluiten we om de rit door te laten gaan. Het is slechts lichte regen en volgens weeronline stopt het al snel na negen uur met regenen!!

Gezien het aantal leden wat op dat moment was ingelogd op onze site zal vanaf dat moment iedereen als de wiedeweerga zichzelf zijn gaan omkleden of meteen per fiets uitgerukt naar de Kajuit.
Zo staan we tegen negen uur met 18 fietsende leden en 1 die de volgwagen zal besturen (Rini) op de Boulevard klaar. Er valt zo af en toe nog een enkele spetter maar met uitzondering van de nog natte straten en paden komen we de vandaag gelukkig geen regenbui meer tegen.
 

Jan Kees komt juist tegen 9 uur nog per auto  "aangescheurd" en op verzoek van z'n goede broer wachten we even totdat de fietsen (Jan Kees wordt vergezeld van een fietsvriend) zijn uitgeladen. Helemaal wachten is er natuurlijk niet bij dus kan Jan Kees meteen met achtervolgen beginnen om een achterstand van 500 meter dicht te rijden, daarbij geholpen door z'n welwillende plaatsgenoot Rini....

De eerste kilometers rij ik met o.a. Daan ook even achter de groep om de achterblijvers terug naar voren te rijden. De benen die ik op dat moment voel lijken al meteen te verzuren en ik vraga me af waar dit vandaag op gaat uitdraaien. Richting Tholen rij ik maar zo ver mogelijk naar voren en als we op de Rubeerdijk in noordelijke richting naar Notendael rijden zet ik me samen met Charl op kop, de wind is daar in het voordeel en zo waar voel ik na een paar kilometer m'n benen wat verbeteren al kan ik nog niet verzinnen hoe ik straks op versnellingen tot tegen de 50 per uur moet reageren.

Te horen aan de instructies achter me is Jochem vandaag de ritcommissaris, in elk geval lijkt hij de rit (die ik zelf ooit heb uitgezet) op z'n duimpje te kennen. Via Notendael rijden we naar Nieuw Vossemeer en de  "Slaakbrug". Ik rij nog even samen met Charl de brug op en dan laten we ons terugzakken in de groep.

Kennelijk is er nu even twijfel over de te volgen route want helemaal achteraan zie ik de kop zeer twijfelachtig wel of niet linksaf slaan. Ik roep dan toch maar even "LINKS" en zo rijden we vanaf de "lange" naar de "korte" kruisweg naar de slaakweg en rijden we luttele kilometers later langs de dijk die de polder beschermd tegen het water van het  "Krammer". Als we richting Anna Jacobapolder rijden neemt Rene tot zijn vreugde een hert waar in het veld links van de weg. Ongetwijfeld gaat onze voorzitter na de rit weer de film Bambi bekijken.....

Op kop zijn o.a. Lars en Renzo hard aan 't werken. De wind is inmiddels toch wat aangewakkerd maar is in kracht niet te vergelijken met een week eerder, vandaag is 't hooguit windkracht 2.

Peter Schijven rijdt naar eigen zeggen vandaag pas voor 't eerst door dezse regio en is vast van plan deze rit binnenkort nog eens met een aantal fietsvrienden te rijden.
Op de Slaakdam wordt de kop genomen door onze Sjel. Met een stevig maar goed te volgen tempo rijdt hij de groep naar de start van de finale. Samen met Renzo rijdt Sjel de groep de brug nabij de Hiksemolen op en slaat dan, mét Renzo en 7 anderen rechtsaf voor de B-finale. De andere 9 rijden in tempo rechtdoor.

Jan Kees is vandaag zeer gemotiveerd en is als eerste weg. Maar na eventjes zwemmen wordt hij teruggepakt en is even later rene de volgende die er tussenuit "poeft". Ha, weer een zwemmer denk ik. De groep erachter neemt een controlerende houding aan en laat Rene zo'n 100-150 meter vooruit rijden. Het kost met name Lars veel moeite dit te laten gebeuren maar achter Rene nemen we met alle achtervolgers het keerpunt  "Zwarte Ruiter". Daarna zal voor 't eerst worden aangezet naar mijn verwachting en ik moet me absoluut zover mogelijk vooraan zien te handhaven wat to dan toe ook goed lukte. Plotseling komt ook Richard bijna vooraan te rijden en omdat ik net aan het verkeede kant van ziojn wiel rij moet ik bijna het gat wat Richard weer laat vallen dichtrijden. Goed dat er voor ons niet meteen wordt doorgereden! Op de Rubeerdijk naderen we Rene die inmiddels gezelschap heeft gekregen van Robbert Maartense en omdat ik me boven verwachting goed voel en nog niet echt veel heb geleden rij ik de groep terug naar de 2 vluchters. Dat lukt binnen een paar honderd meter. Even later springen Jan Kees en Charl weg en bovenop "ploegenbelang" is er ook nu weer familiebelang, broederliefde dus. Daan stopt duidelijk af ten faveure van z'n broer en verder zijn er zo goed als geen reacties. Tot tweemaal toe doet Rene een poging maar telkens strandt hij op een meter of twintig, dertig.

 

Eenmaal op de Erasmusweg blijken de vluchters definitief buiten bereik. Charl en Jan Kees gaan voor de ritwinst die vandaag naar Jan Kees gaat!

 

Daarachter wordt op 500 meter de sprint door de achtervolgers voor plaats 3 ingezet. Ik weet me met enige moeite weer in het wiel van Daan te zetten en vervolgens spring ik ook nog naar 't wiel van de sprintende Joop. Ik meen waarachtig een serieuze kans voor plek 3 te hebben maar als ik onder 't viaduct uitkom voel ik beide benen acuut vollopen met zure middelen en laat lopen. Daan wordt 3e voor Lars, ikzelf voorlaatste.

 

Bij de B wint vandaag Adri voor Arjen en Renzo..... Wellicht kan ik Wouter nog uitdagen tot enig toevoegend commentaar of reactie?

 

Volgende week tijdrit, een week later 240 km Dammentocht, informatie volgt!

En dan... de JaVaDorit! Aanmelden mag nog steeds!

 

Reinier Goosens