You are hereStandaardbuiten

Standaardbuiten


By Reinier Goosens - Posted on 21 January 2011

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
07 Aug 29 leden Standdaarbuiten 89 KM CharlDie
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1124 Half bewolkt 17 C ZW 5

Mijn klassering in het klassement van de gereden kilometers is sinds jaren niet zo laag geweest. Voor een belangrijk deel doordat ik dit jaar een aantal andere keuzes heb gemaakt en zoals de drie weken hiervoor, met vakantie ben geweest. Op mijn vakantieadres had ik in o.a. de eigenaar van de minicamping wel een "tijdelijke" trainingsmaat gevonden. Na in het verleden zich op lange afstandlopen en voetballen te hebben gestort schafte deze liefhebber zich een 2e hands racefiets aan om "het ook eens te proberen". Toevallig was het nog een sirocco ook.

Zo reden we de afgelopen weken een aantal ritjes op walcheren en een beetje daarbuiten, ook reeds ik alleen mijn gebruikelijke ritjes over de stormvloedkering en de zeelandbrug.

Dus ben ik waarlijk benieuwd hoe het er vandaag voorstaat, zeker met mijn voel- en zichtbaar toegenomen lichaamsgewicht!

Ook is tijdens de vakantie definitief duidelijk geworden dat ik echt aan een nieuw achterwiel toe ben dus rij ik voorlopig even op mijn (jaren oudere) reservewielen! De komende periode maar eens gaan kijken en rekenen......

 

De voorspellingen komen vandaag m.b.t. 't weer goed uit. Half bewolkt, soms zon, veel wind uit 't zuidwesten en af en toe een dreigende grijze wolk. Met 29 leden rijden we vandaag de clubrit naar Standaardbuiten onder aansturing van Renzo. Charl bestuurd de volgwagen. Ja, ja, zware druk voor Frenk vandaag!

 

Met een stevig tempo en wind meestal in het voordeel rijden we richting Wouw, Ivo moet helaas bij Heerle afhaken vanwege "interne ongemakken" naar verluidt. Jammer, hopelijk is dit ongemak weer snel opgelost!

 

De eerste km tot in Wouw rijden Joop en Renzo onafgebroken op kop, daarna afgelost door .... Adri! En Adri, af en toe afgelost door Adri.

 

We rijden via de Stok en Stampersgat naar Standaardbuiten waarna we zuidwestelijk gaan rijden, wind op kop dus. Meteen gaat 't zelfs voor in de groep al op de kant omdat enkele C-renners een goed wiel proberen te vinden of juist de al verworven plek vast te houden.

 

Vooraan wordt de vaart er een beetje uitgehaald waarna we verder rijden via Oudenbosch, Ruchphen, Schijf en Horendonk naar Nispen.

 

De A-finale verloopt tot op de Vleet geneutraliseerd doordat een collega TC ons inclusief volgwagen vooraf gaat en het niet verantwoord is die te passeren. Op de Schouwenbaan is Rob Naaijkens de eerste die echt hard aangaat en al snel een meter of 50 voorop rijdt. Als "knecht" probeer ik de "achtervolging" te ontregelen maar onder impuls van o.a. Hylke wordt deze eerste aanval van Rob teniet gedaan. Bij de volgende versnelling kom ik al snel moet volle benen achterin te zitten maar weet toch nog aan te pikken. Piet van Egeraat is de enige die dan nog achter me rijdt en ik neem aan dat hij wel op tijd over me heen springt zoals dat al eerder gebeurde! Op het fietspad langs de Weg naar Wouw komen Piet en ik door opeenvolgende versnellingen op een paar meter achter de groep. Op het moment dat ik dat ook werkelijk zie, niet goed opgelet dus, spring ik uit Piet z'n wiel naar het laatste wiel vlak voor me. Naar later blijkt heb ik Piet daar niet echt mee geholpen want die komt in z'n eentje achteraan los te rijden.....

 

Op de Westelaar moet ik toch het laatste wiel laten lopen en voor me zie ik dat ook Richard en Lars even moeite krijgen om bij te blijven. Er staat dan ook een forse zijwind uit het zuidwesten en uiteraard zit je dan achteraan ernstig op de kant te rijden....

 

Zover ik nog kan waarnemen is vooral Rob Naaijkens vooraan actief en uiteindelijk scheidt er zich een groepje af waarin ook Frenk, Robbert, Jan Kees, Hylke en Renzo zitten. Daarachter proberen Joop, Lars, Perry met Richard, Ludy en ikzelf in hun kielzog toch nog de vluchtgroep bij te halen want de achterstand is niet echt groot. Jammer genoeg kan ik met veel moeite slechts in het laatste wiel aanpikken, even daarvoor was ik trouwens al door Charl achter de volgwagen teruggereden, samen met Ludy en Rubin. Kortom, goeie vakantie gehad... dus nu weer een tandje bij in de training!

 

In de laatste kilometers springen Rob en Frenk nog even samen weg maar tot samenwerking komt het niet. De laatste poging van Rob slaagt echter wel en met ruime voorsprong pakt Rob de overwinning. Robbert maakt 't succes voor onze ploeg compleet door voor Jan Kees als 2e te finishen. Richard heeft ook vandaag weer goed gevolgd en eindigt keurig als 4e.

 

Bij de B wordt Robert Hopmans 1e voor Robbert van Veen en Bas ter Stege. Zie ook het al eerder ingediende commentaar van Wouter!

 

Bij deze herinner ik jullie ook nog even aan de JaVaDorit op 4 september. Vergeten je aan te melden? Doe dat dan nu: rgoosens@hotmail.com

 

Reinier Goosens