You are hereHaringvliet

Haringvliet


By dommeled - Posted on 21 January 2011

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
31 Jul 28 leden Haringvliet 107 KM FrenkBos
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1123 Zwaar bewolkt 17 C NW 2

ZWAAR BEWOLKT EN STUURLOOS LANGS DE HARINGVLIET!!

 

Door de absentie van onze ritkapitein van vandaag, voorzitter René zou vandaag ons over het Zuid-Hollandse eiland loodsen, reden we vandaag aan de hand van Adri een van de langere ritten van dit seizoen. Hartelijk dank Adri, ook namens onze voorzitter!!

 Dit verslag staat pas sinds 16 augustus op de site. Een forse vertraging dus doordat Reinier er niet was en ikzelf (Daan) direct na deze clubrit op vakantie ging richting de Jura. Niet alleen zonder fiets, ja dat kan!!, maar ook zonder internet zodat ik geen mogelijkheden had om een verslag te uploaden. Maar bij deze is dat euvel ook weer verholpen...

 Route Haringvliet is één van mijn favoriete clubritten. In de eerste plaats omdat ze lekker lang is maar ook omdat we over de Zuid-Hollandse eilanden gaan, een gebied waar ik normaliter niet zo vaak kom! De omgeving vind ik hier persoonlijk best de moeite waard, zeker om in te fietsen. Hier is het net als op de meer zuidelijk gelegen Zeeuwse eilanden over het algemeen rustig en de wegen zijn er goed te berijden, zolang de boeren ze niet vol mt klei en mest besmeuren.

 We zitten nog steeds in de zomerse herfst van 2011. Het wil na een mooi voorjaar maar steeds niet vlotten met deze zomer. Gelukkig houden we het weer droog en is deze week de wind ook vrij rustig, maar verder is het kil en grijs. Brrrrr! Voor 28 rijdende leden is het echter geen reden om thuis te blijven en ondanks dat we nu midden in de zomervakantie zitten is dit een mooie opkomst! Wouter is volgens de kalender de chauffeur voor vandaag maar hij heeft een familielid opgetrommeld die voor hem achter het stuur van de volgbus van Hermes Fietsplus is gekropen zodat hij zelf gewoon de 107 kilometertjes van vandaag kan wegtrappen!

 Zoals al gezegd leidde Adri ons vandaag. In een stevig maar mooi tempo reden we via Welberg en Dinteloord naar de Harinvlietbrug en Volkerdam. Gelukkig stond er niet al te veel wind zodat we gezellig keuvelend over een van de Zeeuwse dammen reden. Bij veel wind is het hier altijd stress om goed in de waaier te kunnen zitten. Op verzoek van Richard stoppen we vlak voor Den Bommel voor een plaspauze. Daarna koersen we onderlangs de dijk naar Stad aan 't Haringvliet. (Hoe kom je op zo'n naam?) Althans, daar hadden we naar toe moeten rijden maar hier wijken we iets van de geplande route af.

 Langs Nieuwe Tonge, dat we aan de oostkant passeren, rijden we via de Philipsdam weer Zeeland in. Vooral brug af wordt er flink tempo gereden. Na een korte individuele plaspauze moet ik daar dan ook hard op pedalen staan om weer aan te sluiten. Ook Johan heeft even flink moeite om zijn achterstand na ook een sanitaire stop goed te maken. Hij krijgt hierbij hulp van een plaatselijke fietsclub die hier zo te zien een soort tijdrit houdt.

 Via de Slaakdam gaan we nu snel richting de splitsing voor de finales. In eerste instantie hebben we wind mee en wordt er een lekker tempo gemaakt door met name Rob. Hij heeft er zoals altijd weer zin in. Na wat pogingen van verschillende leden is het uiteindelijk Rob die een gaatje weet te slaan. Charl duikt het gat in en met z'n tweeën zijn ze weg! Achter hen lukt het niet een goede achtervolging op touw te zetten, mede doordat Frenk en ik voor beide kopmannen het nodige afstopwerk verrichten. uiteindelijk is het Charl die de sprint wint van Rob. Bij de achtervolgers is het Frenk die in het sprintje voor de laatste 10 punten het snelste is.

 Daan van Dommele