You are hereStampersgat

Stampersgat


By dommeled - Posted on 21 January 2011

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
10 Jul 34 leden Stampersgat 83 KM LarsBeek
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1120 Zonnig 20 C ZW 3

Vlotte clubrit onder zonnige omstandigheden en zonder valpartijen

 Op het moment dat ik dit verslagje schrijf is er net weer een gigantische valpartije in de tour de france er de oorzaak van dat een aantal renners, niet de minste, met niet de minst vervelende fracturen zijn afgevoerd.

 Ook onze TC wordt dit jaar door een aanzienlijk aantal valpartijen geplaagd. Gelukkig is Frans Goddrie inmiddels weer thuis maar zal nog wel tijd nodig hebben om verder te herstellen en vanaf deze plaats wens ik daar Frans het allerbeste in! 

 Rene van Dongen is inmiddels weer zoveel van zijn val 2 weken geleden hersteld dat hij zich weer kan melden voor de clubrit, zij het met armstukken om zijn "tattoos"op beide armen te verbergen.

 De clubkampioen rijdt vandaag niet mee. Op de fiets dan niet maar wel als bestuurder van de volgwagen.

 Jan Hermes is vandaag de ritcommissaris en samen met Jochem bepaald hij vooraan de ricthing en de snelheid van de rit. We zijn vandaag met 33 en 1 dame. Corrie is al weer helemaal fris aan de start en is een van de leden die de groep in gang probeert te krijgen omdat 't 9 uur is!

 Onderweg sluiten Jan Kees en Rob Naenen uit ..daal aan. Met een mooi tempo, wel wat hard maar zover ik achteraan kan waarnemen heeft niemand daar last van. Misschien ikzelf wel want na meer dan een week de fiets niet te hebben aangeraakt doen de benen met name met 't achteraan rijden wel pijn. Op de dinteloordseweg rij ik even over de rijbaan om me helemaal vooraan te positioneren en als eerste de zuid zeedijk richting Stampersgat op te draaien.  Het zijn Frank, Bas, Jochem en Jan Hermes die het tempo op kop bepalen.

Met een vaart van meestal tussen de 33 en de 35 per uur flitsen we door Stampersgat om dan door Oud Gastel richting Borchwerf te rijden. Ik weet dat 't met alle reconstructies lastig is om de juiste afslag te vinden dus blijf ik even mee van voren ter assistentie. Ook Adri is weer vooraan te vinden, of beter, meestal 5 tot 10 meter daarvoor.

 We volgen de provinciale weg zuid (N268) over de A17 totdat we linksaf de  "Vaartkant" op rijden. We zullen dit zo snel mogelijk ook op  "RouteYou" aanpassen. Jan roept dat we eerder naar links hadden gemoeten maar dan hadden we opnieuw rondjes over het industrieterrein gaan rijden net als vorig jaar. Nu rijden we via de Oude Roosendaalsche Baan naar Oudenbosch en via Zegge naar de A58. Omdat 't daar even omhoog gaat (viaduct) test ik nog even m'n  "klimmersbenen" en daat gaat nog best wel redelijk. Als ik achterom kijk zie ik een prachtig lint maar hou ook de benen stil want achteraan rijden is dan best lastig met de wind van opzij.

 Zo rijden we via Nispen naar de finale. Bij de A zijn we met een redelijke groep van 15 renners. Johan den Boer springt al snel weg waarop de groep er achter gaat draaien en Johan al snel weer terugpakt. Zegge en schrijven heb ik 1 keer meegedraaid en moet me vervolgens beperken tot aanklampen wat met de elkaar opvolgende demarrages steeds pijnlijker wordt, enkele malen moet ik een paar meter laten maar kan op m'n tandvlees en met m'n tong op 't stuur steeds weer aansluiten. Telkens stuur ik Piet van Egeraat in 't laatste wiel aan zich niet door mijn afhaken te laten verrassen. Op het fietspad richting Wouw moet ik er echt even af en met de wind op kop op de Westelaar heb ik een probleem. Gelukkig lost de clubkampioen dat met de volgwagen netjes voor me op, de 20 meter achterstand kan ik met even uitblazen achter de bus snel dichtrijden en hoewel ik verder niet echt naar voren kan rijden kan ik me nu goed handhaven. Er zijn aanvallen van Rob Naaijkens, Johan den Boer en ook voormalig B-renner Albert Engels doet goed mee en is zelfs even los met Rob! Albert heeft veel profijt nu van z'n Marmotte-activiteiten!

 Nabij de heesterkwekerij springen Johan den Boer en Rob Naaijkens weg voor wat later blijkt de beslissende ontsnapping. In de groep wordt zover ik kan waarnemen tempo gereden maar dan vooral door Rene van Dongen met nog wel een uitval van Mark de Kok die na een paar honderd meter terugvalt. Ik rij in de chicane wat naar voren om de versnellingen met de finisch in zicht op te kunnen vangen. Die komt er inderdaad weer van naar ik meen Rene maar in de laatste kilometer lijkt 't alsof de 2 vluchters binnen bereik zijn maar een serieuze versnelling volgt niet meer zodat Rob Naaijkens zijn 2e overwinning pakt in 2011! Johan den Boer wordt 2 en Rene van Dongen sprint naar plaats 3. Op m'n tandvlees rij ik nog naar het wiel van Daan en Charl die duidelijk laten lopen en breng zo Richard nog voorbij deze 2 kleppers!

 Terug bij de Kajuit roep ik iedereen en ook bij deze, op om mij zo snel mogelijk te laten weten of je wel OF niet meedoet aan de JaVaDo-rit op zondag 4 september. We vertrekken die ochtend weer vroeg naar het College van Rouwmoer (rond 7 uur) om op tijd aan de start te staan. Zover ik het nu begrijp zal ik weer het tempo mogen bepalen maar als anderen overtuigd zijn van hun feilloze fietscomputer (let op, Garminnekes zijn vrboden!) dan hoor ik dat graag! Graag zsm je reactie naar rgoosens@hotmail.com.

 

Graag nog reactie van de B-finale!

 

Reinier Goosens