You are hereKrabbenkreek

Krabbenkreek


By dommeled - Posted on 21 January 2011

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
13 Jun 28 leden Krabbenkreek 81 KM
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1116 Lichte regen 16 C Z 4

BUSJE KOMT ZO NAAR DE KRABBENKREEK! 

 

Ik had het vorige week al opgemerkt: de zomer is blijkbaar al opgebruikt voor dit jaar!

Nadat we gisteren nog een redelijke dag hadden, de leden die deze pinksterzondag Luik-Bastenaken-Luik gereden hebben zullen dat beamen, was het vandaag hetzelfde weer als zaterdag en eigenlijk al heel de maand juni: dreigend met af en toe een bui. Afgelopen zaterdag was het zelfs een flinke bui tijdens de Ride for The Roses, vandaag was het gelukkig niet meer dan wat druppels en af en toe wat miezer. Wel ware de wegen in Zeeland best wel nat op zijn tijd!

Buienradar gaf het deze keer goed weer: af en toe een plukje over het eiland Tholen en verder droog weer. Rob, van mij mag buienradar weer terug op de site! Ik was benieuwd wat de opkomst deze keer zou zijn na het voorlopige dieptepunt, wat ledenopkomst betreft dan, van vorige week. Gelukkig dit keer toch nog zo'n 26 leden op de fiets en één in de bus. Dat viel me al met al niet mee.

Op weg naar de Kajuit kwamen we midden in de Roparun karavaan terecht. De grootste drukte was zo te zien al voorbij en zaten we al in de achterhoede. Slechts één team zien we voorbij komen in de periode dat we daar droog maar flink in de wind staan te wachten. We moedigen ze uiteraard goed aan en als ze voorbij zijn is het ook voor ons een signaal om de pedalen vast te klikken en te vertrekken. Piet van Egeraat is er dan nog niet maar mijn klokje wijst al ruim na negenen aan. Piet zal even later alsnog aansluiten na enige hulp van de bus!

We rijden richting Tholen en zullen vandaag op weg gaan naar de Krabbenkreek. Voor ons Bergenaren een leuke naam naar een verder niet zo bijster interessant stukje Zeeland. Er ligt vandaag een hoop troep op de weg: steentjes, klei en gewoon stront! Hartelijk dank aan de plaatselijke boeren! Het aantal lekke banden is vandaag dan ook hoger dan gemiddeld en onze chauffeur van vandaag Albert heeft het er maar druk mee. Zo druk zelfs dat wanneer Richard in de bus kruipt hij het peloton uit het oog verliest en het daarop volgende uur doelloos heen en weer zwalkt over het eiland! De telefoonnummers in het toestel van de club leveren geen contact op met het bestuur. Gelukkig heeft Jan Hermes zijn mobiel bij de hand met het juiste nummer en krijgen we Albert aan de lijn!

Het heeft dan al een paar keer wat gedruppeld en gemiezerd en de wegen zijn nat geworden. Onvermijdelijk leidt dit tot lekke banden en Johan is de eerste die stil komt te staan. Aangezien de bus er dan nog niet bij is blijven we met zijn allen wachten tot de ongelukkige zijn bandje gerepareerd heeft. Wat een sociale club toch! We zijn net goed en wel aan het rijden wanneer ook John van Broekhoven de lucht uit zijn banden voelt weglopen. Weer staan we stil en wachten we tot alles weer vol lucht zit en de blazen leeg gelopen zijn! Da's toch wel handig van zo'n ongeplande stop! John kan echter al weer gebruik maken van de pomp van de club om zijn banden op de juiste spanning te krijgen omdat Albert ons inmiddels gevonden heeft. Richard is ook weer blij dat hij op zijn fiets mag stappen en even later rijden we op de splitsing af.

Zoals ik al verwacht had besluiten slechts 8 mannen de uitdaging van de A aan te gaan: Charl, Rob Naaijkens, Johan den Boer, Joop Groen, René van Dongen, ikzelf, Frans en Reinier gaan het duel met de wind aan. In die volgorde zullen ze finishen op de streep bij Halsteren na een matte finale.

Bij de B is het John Boer die als eerste over de streep gaat.

 

Daan van Dommele