You are hereWoensdagavondtraining Orangerie/Matthemburg start vanaf 13 september om 18:30!!!

Woensdagavondtraining Orangerie/Matthemburg start vanaf 13 september om 18:30!!!


By Rob Naaijkens - Posted on 28 August 2010

Gedurende het fietsseizoen wordt, zolang dat mogelijk is ivm invallende duisternis, door clubleden en fietsvrienden op woensdagavond een trainingsrondje gereden.

- Update 6 september 2017
De zon gaat alweer voor 2020 onder.
Vanaf woensdag13 september vertrek bij de Orangerie Matthemburg om 1830!

- Update 3 mei 2017
Vanaf vanavond vertrek om 18:45, zowel vanaf de Schelp als de Orangerie/Mattemburg

-Update 27 maart 2017:
In 2017 zal dit voor het eerst weer gebeuren op woensdagavond 29 maart:
"Categorie A": start om 18:30 bij de Schelp
"Categorie B": start om 18:30 Mattemburg
Vanaf 3 mei start 18:45 uur

-Update 27 maart 2016:
Vanaf 30 maart vertrek 18:30 uur vanaf de Schelp. Nieuw in het parcours is dat we vanaf het einde van de Ossendrechtseweg bij de rotonde niet meer rechtdoor de Raadhuisstraat van Hoogerheide inrijden maar linksaf slaan en het fietspad aan de westelijke zijde van de nieuw aangelegde Scheldeweg volgen. Eerst omlaag, LET OP tegenliggers, en vanaf de kruising met de Onderstal omhoog om bij de volgende rotonde linksaf de Nieuweweg naar Woensdrecht in te slaan.

Zie filmpje!

-Update 11 september 2015:
Vanaf 16 september vertrek om 18:30 bij de Schelp en Mattemburg

-Laatste update: 7 mei 2015
vertrektijd woensdagavond

Let op: vanaf woensdag 13 mei zal de woensdagavond voor A en andere liefhebbers starten vanaf "De Schelp" om 19:00.
De B en andere liefhebbers starten vanaf Orangerie Mattemburgh om 18:45.

-Laatste update: 8 april 2015
Rond de Wouwse Tol:
- Leden die een meer competative training met veel interval willen doen worden verzocht zich aan te sluiten bij de rijders die trainen bij de Wouwse Tol.Bij de webredactie is niet bekend of en door wie dit rondje nog gereden wordt. Indien je dit weet, voeg dat dan via commentaar toe!
- De gemiddelde snelheid ligt hier tussen de 36 en 40 km/uur
- Start is om 18:30u bij Stay Ok. Later aansluiten is geen probleem. Gewoon tegengesteld de route fietsen tot je de groep tegenkomt.
- Parcours: Stay-Ok, noordwaarts Klaverveldenweg, RA Holleweg, overgaand in Mastendreef, overgaand in Zoomvlietweg (Achter Tankstation Wouwse Tol aan de A58). RA Westelaarsestraat, RA Weststraat, RA Weststraat blijven volgen, Bruggetje over de Zoom over, In de bocht rechts aanhouden langs de camping (nog steeds de Weststraat), overgaand in Balsedreef, RA bij Stay-Ok. Lengte rondje: 10,5 km.

Clubrondje:
- Er wordt vanaf 1 april, serieus, vertrokken om 18:30 uur.
Vanaf 15 april start18:45uur en vanaf 5 mei 19:00 uur.
. Pas na de Kreekrakbrug: splitst de groep zich in een A- en een B.
Dus: zij die met de "A" willen meegaan rijden vanaf het de Kreekrak naar voren. De "B" groepeert daarachter.Doel van deze rit is een training voor iedereen. Een training is niet erg waardevol als je van meet af aan al in het rood moet rijden om bij te blijven. Daarbij hierover vooral een beroep op de degenen die voorop rijden daar rekening mee te houden en de rest er op de Zeeuwse weg al af te rijden. Ook het smalle fietspad ter plaatse speelt daarin een rol.
- Het lijkt logisch om te stellen dat je de "hardrijders" maar moet laten rijden maar psychologie en ervaring leert dat iedereen dan toch zo lang mogelijk in het wiel mee wil gaan. Dus vooral verzoek aan de A(+...?) Hou daar aub rekening mee. Tenslotte: er zijn verkeersregels die gebieden een bepaalde route wel of niet te kiezen. Bij het binnenrijden van Ossendrecht vanaf de Oude Dijk aub ten alle tijde rechtshouden en niet links gaan "spookrijden" en argeloze tegenliggers de stuipen op t lijf jagen! En we rijden nog 50 meter extra ook...!
- Om 19:00 kan nog een derde groep starten, bijvoorbeeld indien je later bent. Communiceer bij voorkeur via de Whatsapp!

E.e.a. is vergelijkbaar met de diverse nivo's die we ook zien bij onze fietsvrienden uit Kalmthout.
Er is i.p. geen wegkapitein, leden van TC de Markies zijn initiatiefnemer, geen "eigenaar".

-Parcours:: vertrek vanaf Fitness Palace voor het rondje Kreekrak-Bath-Calfven-Rijzende weg-Korteven en, indien de duisternis nog niet invalt, via Zoomvliet en Tol terug.

WINTERTRAINING

Gedurende de wintermaanden wordt om vanaf 18:30 - 19:00 uur een avondtrainingsrondje gereden "rondom de haven". Verzamelen bij ijzerhandel Beuken.

- De spelregels:
In tweetallen rijden we met een snelheid van tussen de 30 en 35 per uur, afhankelijk van de weersomstandigheden en windrichting. Een gemiddelde van 31 tot max 33 per uur is mooi, minder mag ook, maar meer niet.

Start is dus op het kruispunt van Vierlinghweg-van Konijnenburgweg. Van daaruit noordelijk de van Konijnenburgweg volgen en gegroepeerd over de brug rechtsaf de Plasticslaan. Voorbij de hoofdingang Sabic rechtsaf waar het tweetal op kop wordt afgelost, rondjenwordt vervolgd over de Lelyweg, rechtsaf Synthesebaan, linksaf (let op tegenliggers bij kiezen binnenocht!). Vervolg nu weer de Vierlinghweg richting Beuken. Na het rechtsaf oprijden van Konijnenburgweg wordt het tweetal op kop weer afgelost.
Overnemen is geen demarreren. Ook niet de oprit van de brug.

John van Broekhoven en Reinier Goosens

Deze zelfde discipline is degenen die de rondjes Borchwerf kennen bekend.